Vrijwilligersterras en NL doet !


En weer een volle bak ! Koffie en thee vloeide rijkelijk en snacks vonden gretig aftrek, allereerst de vrijwilligers een flinke duim omhoog, zij zorgden voor de koffie en wederom geheel belangeloos.

De volgende punten kwamen aan de orde:

 • NL doet activiteit
 • Lampje ophangen
 • Bezoek delegatie gemeenteraad
 • Nieuwe activiteiten interesse meting
 • Oproep tot naaien en breien activiteit
 • 50+ activiteiten buiten het buurthuis “De Kooistee”
 • En meer kleine particuliere vragen
 • Vervoer voedselbank

Een van de sprekers kwam binnen op zijn “scootmobiel”. Gerard Bakx wil graag een activiteit opzetten met behulp van NL doet. Dit idee wordt goed ontvangen en de kern is nobel te noemen.

s3

Adventure On Wheels , moet het heten en is een soort van mini Paralympics. Voor rolstoelgebruikers zijn er geen of nauwelijks activiteiten, zowel indoor als outdoor. Outdoor  is het idee, een parcours uit te zetten voor rolstoelgebruikers. Sportieve gedragingen mbv de armen. Genoemd zijn boogschieten en blaaspijp-targeting.

De activiteit staat gepland op 11 maart 2016 van 11.30 uur tot 17.00 uur op het grasterrein van buurthuis “De Kooistee”. Veiligheidsmaatregelen worden getroffen om de projectielen tijdig tegen te houden zodat geen schade aan personen of objecten te betreuren valt. Wel zijn er nog vrijwilligers noodzakelijk om:

 • Verkeersveiligheid te garanderen
 • EHBO’ers
 • Begeleiders
 • Activiteiten leiders ( trainers )

Opgeven kan bij Centrum Vrijwilligers Werk of bij Nel de Wolf ( zie colofoon )

De instructie van deze vrijwilligers zal plaatsvinden op woensdag 2 maart van 11.00 uur tot 12.00 uur in Buurthuis “De Kooistee”.

Na dit onderwerp was het vrij om vragen te stellen. Een van die vragen die een particulier stelde was, “Wie kan er voor mij een lampje ophangen ?” Verschillende raadgevingen van een klussenbus passeerde de revue. Dit was ongeschikt, vreselijk duur en commercieel. Via een aanwezig is dit verder kortgesloten e een afspraak is gemaakt.

Het 2e punt was het bezoek op 10 maart aan het buurthuis “De Kooistee” door een delegatie van de gemeenteraad. Doel ? Kijken of er voldoende belangstelling is voor activiteiten en bezigheden. Wederom komt ter sprake het buurthuis af te stoten van de maatschappelijke taken. Uiteraard zullen we de gemeente voorlichten over de activiteiten en het belang voor de buurt. Het bezoek vindt plaats in de avond , gelijktijdig met het klaverjas-avondje. We hopen op een hoge tot zeer hoge opkomst. ( Opgeven bij Nel de Wolf)

Ook werden de volgende nieuwe activiteiten gepeild, interesse voor bv:

 • Filmhuis Kinderen 6-14 jaar
 • vakantiebesteding lokale vakantieobjecten Voorne Putten ( ouderen en Jongeren )
 • Kinder-kookclub
 • Poker-avonden.

Mensen die dit willen verzorgen, kunnen terecht voor meer info bij CVW

Ook wordt er voor een project ( vuurtoren inpakken ) restjes en bollen wol gezocht en uiteraard breisters en naaisters, dus mensen die een oude naaimachine hebben en deze willen schenken, we houden ons van harte aanbevolen, heeft U materialen ? U kunt ze kwijt bij Nel de Wolf !

Voor het Maatjesproject zoeken we nog mensen meldt het CVW, aanmelden kan bij stichting Push Het contact W.Jansen ! Ze zoeken met name mensen die met de eenzame mens een wandeling wil maken, behulpzaam zijn met vervoer van en naar voedselbank en tevens wegwijs makers in de WMO regelingen. Wie wil ? Kleine moeite, Groot plezier ! het zal Uw vader, moeder of oma of opa maar zijn die geen aanspraak krijgt. Gedeelde smart is halve smart. En de dankbaarheid is groot !

s1

Ouderen krijgen steeds minder beweging, deze spreker melde dat in de Woelhoek te Nieuwenhoorn , regelmatig sportlessen ( volleybal, badminton)worden gegeven. U hoeft geen lid te worden, maar als men het niet kan betalen , kan men een beroep doen op sport en cultuurfonds. Dus beweeg ! Meer info Stichting Push en CVW.

Nog steeds komen er signalen binnen dat bepaalde mensen hun voedselpakket door omstandigheden niet kunnen ophalen. Dit kan zijn om diverse redenen. De voedselbank kende vroeger een regeling om bij onmacht het voedselpakket thuis te bezorgen , echter dit is afgebouwd en verdwenen. De alternatieven zijn :

 • U laten vervoeren op kosten van de WMO, regiotaxi.
 • Een kennis, in bezit van auto, vragen U te vervoeren
 • Een kennis machtigen ( eenmalig) uw pakket op te halen
 • Een Maatje aanvragen bij Stichting Push ( W.Jansen)

Nu er zoveel besproken is was het al snel 12.00 uur, de “tent” werd door de vrijwilligers aan kant gebracht, en ieder ging zijn weegs ! Wijzer aan ervaring en voorzien van goede informatie.

s4

Wij begroeten U weer op de 1e donderdag van de maand, donderdag 3 maart 2016 van 10.00 uur tot 12.00 uur. ( Voor koffie en thee vragen wij een VRIJWILLIGE bijdrage, dus stopt U aub wat in het “koffiepotje” )

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Vrijwilligersterras en NL doet !”

 1. goedemiddag heb een lamp op gehangen de ander maakte sluiting heb hem er weer vanaf gehaald ze zou een andere lamp gaan halen maar nu heeft ze verlichting op haar slaapkamer

  Like

Een reactie is gratis en gewenst !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.