Digi-terras, de opmerkelijkste vragen van afgelopen vrijdag de 9e september !


Om de 2 weken op vrijdag, houden M. de Bruin en W. Landmeter een fysiek spreekuur over alles wat met informatica te maken heeft. Voor Jong en Oud ! Dit is het Digi-terras genoemd. De laagdrempeligheid is reden voor mensen om schoorvoetend kennis te maken met de PC, Tablet en smartphone. Wij verkopen echter helemaal niets. We smeren U ook niets in de haren. Het is een liefhebberij waar wij anderen gebruik van laten maken. Een storing ? Wij weten vaak het antwoord en het bespaart U een gang naar de reparateur. De computer kan alles, mits U de juiste software (apps,programma’s ) gebruikt. Wat voor ons een open deur is kan voor U een onoplosbaar probleem zijn. Vragen die niet gesteld worden, geruchten dat iets gratis is, of opgeheven e-mailadressen. Wij zijn vaak al op de hoogte en dat bespaart U dan geld en ergernis.

wordpress_logo4
Gratis websites !

Vrijdag werd er hulp gevraagd voor het bouwen en onderhouden van websites. Opvallend hierin was dat de cliënten aan “bemiddelaars” een bedrag betaalde voor iets wat geheel gratis was. Ook de service was nu niet direct om over naar huis te schrijven. Een goed advies en een duidelijke uitleg is gegeven, de personen kunnen nu verder en zijn een stuk wijzer geworden.

caee09da-0f61-471c-bf29-7a04f0661a96

Een ander (algemeen) probleem is de Ziggo-Box ( het voormalige Horizon van UPC) Het wifi zend- signaal van dit apparaat is erg zwak en dat kan problemen veroorzaken als meerdere pc en draadloze ontvangers er gebruik van maken. Hoe dit op te lossen ?  In bepaalde gevallen ka het voldoende zijn om het kanaal te wijzigen, Ziggo klantenservice kan U vertellen hoe en tevens daarin begeleiden.

draadloze-wifi-repeater-300mbps-aantal-poorten-1
Wifi versterker

Biedt dat geen uitkomst dan bestaat er een apparaat, een zg wifi versterker ! Dit apparaat is wizard gestuurd voor gebruiksgemak en is niets meer of minder dan een ROUTER. Men plaats dit in een stopcontact en UW Wifi signaal wordt versterkt. Dit tot een reikwijdte van 35 meter of meer ! Deze apparaatjes zijn verkrijgbaar bij de computerwinkel en/of bij Kijkshop. De prijs varieert van € 35.– tot € 50 euro. Oudere laptops van voor 2010 kunnen dit signaal niet oppikken. Dit heeft te maken met de toegevoegde banden ( B/G ) een wifi adapter ( stick usb) kan dan uitkomst bieden !

Wij begroeten U voor verdere vragen op 23 september in het buurthuis “De Kooistee” ( 1400-1600 uur) Tevens zijn wij dagelijks bereikbaar voor vragen en begeleiding op het e-mailadres buurthuis.de.kooistee@gmail.com of tel: 06-28.92.72.99

Advertenties

Een reactie is gratis en gewenst !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.