Buurthuizen Hellevoetsluis en Internet.


Een beetje buurthuis heeft tegenwoordig internet, echter in de gemeente Hellevoetsluis gaat dat vooralsnog niet op. Te duur en waarvoor eigenlijk ? Daar hebben we lang over moeten nadenken. Er zijn geen tegens op 1 na ! Diefstal van computers / laptops.

Onlangs zijn in OBS DE Wateringe Hellevoetsluis West verschillende computers door onverlaten meegenomen. Een computer bemachtigen ? Dat moet dus blijkbaar zo met heel veel schade tot gevolg, en dan hebben we het niet over de vermiste laptops. Het antwoord op de diefstallen kunnen wij kort over zijn. Gebruik afgeschreven oude apparatuur, ongeschikt voor de moderne versies van Windows. En die hebben wij ! Digi-terras voorziet in die behoefte op afroep.  Maar er is geen internet dus wat moeten we met deze computers ?

Wel een computer en geen Internetverbinding, wat nu ?

De meeste mensen, oud en jong, hebben tegenwoordig een smartphone. Dit zijn eigenlijk zakcomputers voorzien van mobiel internet. Wat heel veel mensen niet weten is dat dat mobiele internet op meerdere manieren kan worden doorgegeven middels deze smartphone

orig-samsung-galaxy-s3-scale

Dus we hebben een pc zonder internetverbinding en zonder WiFi. Dat is vrij ongemakkelijk als je het internet op moet om iets te zoeken. Nu op een simpele manier kunt U de telefoon aansluiten op deze internetloze computer, Nodig is een USB kabel die de telefoon verbind met de pc.

usb-micro-kabel-1-8-meter

Dit ziet er als volgt uit:

IMG_0606

Op het beeldscherm zien we dat er geen verbinding is, ook het pictogram van de verbinding is grijs. ( Dit is het Linux besturingssysteem. )

Computer koppelen aan de smartphone

 • Pak Uw smartphone, ( in dit voorbeeld een Samsung Galaxy S3 android systeem)
 • Sluit de USB kabel aan
 • Start de Computer
 • Plug de USB kabel in een vrij slot.

Klik op de Foto linksboven voor vergroting en om de instructie te zien.

*Waarschuwing, Bij kleine bundels op persoonlijk internet wordt 1 Euro per Megabyte in rekening gebracht door Uw provider ( bij overschrijding van maandbundel ) Bij een bundel van minder dan 500 MB op 3G verbinding kan het op ONZE LINUX computers geen kwaad.

Er lopen geen verbindingen op de achtergrond mee !

Op computers met het besturings-systeem Windows worden virusscanners en updates gelijk geladen, daardoor loopt Uw bundel leeg, met hoog dataverbruik tot gevolg en ook hoge mobiele kosten !

Digiterras wenst U veel plezier met de geplaatste openbare computers. Inmiddels staan deze opgesteld

Buurtkamer Apollo-25 en ” De Ploegschaar.” Uitbreiding na 15 september buurthuis “De Kooistee”

 

Advertenties

4 gedachten over “Buurthuizen Hellevoetsluis en Internet.”

 1. Buurtkamer ons midden is nooit slachtoffer geworden van een inbraak laat staan dat er computers zijn gestolen. Er is ingebroken in de wateringe en daar zijn laptops gestolen….verkeerde informatie dus. Tevens beschikken wij gewoon over WiFi, waar wij met meerdere mensen gebruik van maken. En we hebben zelfs gratis WiFi voor de mensen die bij ons op bezoek komen. Dan nog even over de bewonerscommissie, er is geen enkel bestuurslid van de bewonerscommissie vrijwilliger van de buurtkamer. Dus misschien is het handiger om eerst je feiten eens te checken voor je dit soort onzin uitspuugt op het www. Of misschien nog beter om eens gebruik te maken van het aanbod van de buurtkamer om vooral eens langs te komen.

  Like

  1. Beste Agnes,
   Het nieuws omtrent de inbraak is aan mij doorgegeven door een gebruiker van “ons midden” Tevens is gevraagd door buurtbewoners
   of zij ook niet in aanmerking kwamen voor de openbare computers. Deze oude windows XP pcś zijn ongeschikt voor installatie windows 10
   en de andere veilige varianten. Dan is mijn vraag aan jou of je het item wel gelezen hebt ?
   Dat jullie Wifi gelijk stellen aan internet is dus een denkfout, want de pc’s kunnen geen wifi ontvangen en zijn afhankelijk van een kabel.
   De gebruiker verzorgt zelf zijn internet op deze computers mbv zijn/haar smartphone. Reuze handig als men documenten moet printen of een skype gesprek wil voeren.
   Ook die apparatuur is namelijk voorradig en vrij door iedereen te gebruiken. Het verbaasd mij echter dat de bewonerscommissie west de buurtwensen niet verwoord.
   en de gelegenheid aangrijpt om meer jeugd te betrekken bij de buurt en de faciliteiten benut die gegeven worden.
   Persoonlijk vind ik dat een tegenwerking van het buurtwerk en blijkt dat er in eigen straatje gedacht wordt. Een vrijwilliger doet het uit zichzelf en laat zich niets
   opleggen, Helaas heeft stichting Push geen weet van de perikelen, en gaat ervan uit dat jullie de buurt vertegenwoordigen. Helaas is het in de praktijk anders.
   Ik, als teamleider van het Digi-terras,stel 2 pc’s beschikbaar voor “ons midden” inc randapparatuur. Voor openbaar gebruik door bezoekers van “ons midden”
   volledig functioneel. Ze zijn helaas niet WiFi geschikt, doch de gebruiker verzorgt op eigen (bundel) kosten het internet gebruik. Zoals hierboven omschreven.

   Toch zal ik de klacht kenbaar maken aan de contactpersoon bij de gemeente die de faciliteiten verzorgt.
   mvg Wim ( Admin website buurthuis “De Kooistee” en teamleider Digi-terras )

   Like

 2. Ik weet genoeg van telefoons en computers af, om nooit maar dan ook nooit mijn telefoon op een openbare computer, in welke vorm dan ook aan te sluiten.
  Gebruik openbare wifi ook niet voor iets dat toegang heeft tot persoonlijke informatie. Daarvoor gebruik ik als het onderweg of als ik ergens anders ben dan thuis wel mijn internetbundel.
  Heb geen zin in fraude of schade.

  (*edit taalfouten verbeterd red)

  Like

  1. Dank voor Uw reactie
   Het is niet aan mij om te beoordelen of U persoonlijk voldoende kennis heeft van internetveiligheid.
   Doch ik merk aan Uw reactie, dat U de gegeven informatie niet begrijpt.
   Wat betreft openbare pc’s en wifi die draaien onder het Windows besturingssysteem zijn er grote gevaren zoals phissing
   en onnodig dataverbruik evenals privacy schending. Ik en U weten dat.

   Wij gaan een stapje verder, met het logisch verstand. Dat heeft U waarschijnlijk niet meegekregen, daarom de verduidelijking hieronder
   Onze Openbare computer is voorzien van het Ubuntu open bron systeem. Dit houdt in dat er zonder licentie gewerkt wordt en merkloos.
   Dit scheelt een hoop geld, en software piraterij wordt tegengegaan. Gebruiken als gereedschap. Geen virusscanners nodig en geen datastromen die
   informatie verzamelen en gelijk doorsturen zoals Windows en Mac (Apple).
   U bent baas op de openbare computer en bepaalt wat er doorgezonden wordt. Dit gaat bewust want op het moment dat het gevraagd wordt dient U een code in te voeren.
   zonder code geen verzending van gegevens.
   De uitleg in het artikel slaat uitsluitend op deze computers die als gereedschap worden neergezet voor algemeen nut, een printje maken, een scan maken, foto’s bewerken of verplaatsen. maar ook communicatie waar internet voor nodig is. ( een LAN of Wifi verbinding is dan noodzakelijk).
   De smartphone wordt ingezet op pc’s die niet verbonden zijn op deze manieren en dus niet beschikken over internet. De persoon die internet nodig heeft maakt daarom
   gebruik van het eigen abonnement bij deze openbare pc. ( doorgeven en opbouw van mobiel internet, dit heet teteren)
   Uiteraard neemt U deze smartphone na gebruik weer mee, wat tot gevolg heeft dat de openbare pc geen internetverbinding meer heeft. De handelingen op de openbare pc zijn
   door U na gebruik gewist. Dit is niet door een leek terug te halen. Elke week worden de persoonlijke mappen door onderhoudspersoneel gewist.
   Hierdoor lopen gebruikers geen kans dat er gegevens op straat komen te liggen en wordt de privacy gerespecteerd.

   Natuurlijk heeft U in beginsel gelijk, maar elk probleem heeft een oplossing, zo ook hier. Toch verzoek ik U de groot gedrukte disclamer en waarschuwing nogmaals goed te lezen
   dan ziet U dat het over een besturingssysteem gaat wat bijzonder krachtig is en niet commercieel. Dit is Linux Cinnamon 18.2 32/64 Bit.
   Het is bestemd voor openbaar nut, veilig vlug en betrouwbaar. Daarbij is de kern en de software uitwisselbaar met windows/mac/os. En geheel GRATIS en veilig.
   Digiterras

   Like

Een reactie is gratis en gewenst !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.