Kennismaking met spellen-groep “Orange Dwarf”


Gisteren 25 augustus was het zover. De spellen avond in de “Oude Woelhoek” te Nieuwenhoorn. Ik wilde dit eens bekijken wat er nu gebeurd. De accommodatie ? Hoe ziet dat eruit en wat zijn de mogelijkheden. Zo krijgt U een aardige indruk.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De initiatiefneemster J.Groothuis is een particulier die de bordspellen aanhangt en dat uitdraagt. Haar initiatief slaat aan onder de mensen. Geschikt voor alle leeftijden ! Dat is de kracht ! Ik spoedde mijzelf op het afgesproken tijdstip naar de “Oude Woelhoek” gelegen aan de Achterweg nr 9 te Nieuwenhoorn. Dit straatje gelegen aan de rechterzijde van de protestantse kerk, herbergt aan de achterzijde een behoorlijk parkeerterrein. Wat daar wel nodig is want tegenover het buurthuis zit nog een zaal alwaar de muziekvereniging repeteert.

20170825_204540Een kwartier te laat arriveerde ik voor de afspraak. Klokslag 20.00 uur werd ik door een van de leden binnengelaten. Gewapend met camera werd ik door Dhr D.Kornet geleid naar de spelzaal. Hier werd ik krachtig geïntroduceerd. Ik verbrak de concentratie van de spelers, die diep gefocust in diverse bordspellen gekropen waren. De sfeer sloeg om van geconcentreerd naar losjes en kreeg alle gelegenheid om de aanwezigen vragen te stellen.

Natuurlijk heb ik van die gelegenheid gebruik gemaakt. wie zijn jullie ? Waar komen jullie vandaan, Hoe kom je hier terecht, Waarom geen computers hier ? De antwoorden waren enthousiast, Niet alleen Helvoeter, een Rozenburger (zh) een Spijkenisser en natuurlijk ook Helvoeters.21082842_1479319635488204_2824123783785003357_o

Het was een klein zaaltje, met een uitstalling van allerlei bordspellen op een tafel. Zeker 25 titels die ik persoonlijk niet ken, het aantal personen in totaal 10. Voor mij jongelui, de leeftijd van 28- 45 jaar schat ik zo in. Dat is wat heel anders dan een spellen avond in het “Hart van Hellevoet”. Mannen en vrouwen en een heel stuk jonger !

Na een rondleiding door het gebouw, de spelers wilden toch graag nog even ongestoord spelen, en een drankje gedronken te hebben, was het even tijd om aan de rookverslaving toe te geven. Buiten wel te verstaan ! Na het rokertje terug naar binnen waar ik de gelegenheid had om foto’s te maken. Niet alleen foto’s maar ook leuke filmbeelden met als doel de sfeer proeven en dat door te geven aan mensen die nog niet weten dat ze dit leuk gaan vinden. Deze groep is al 2,5 jaar aan de weg aan het timmeren en zouden graag ook anderen willen besmetten met het bordspel-virus. Voor jong en oud ! In alle buurthuizen en kamers van Hellevoetsluis. Ik vind het een bijzonder uniek initiatief en heeft een sociaal oogmerk.

Samen spellen spelen, met persoonlijk contact, een gezamenlijke hobby, een gezelligheidsmoment. Man, vrouw, leeftijd is totaal onbelangrijk. Menselijke interactie, persoonlijke verhalen. Dit zijn slechts de kernwoorden. De bordspellen deden mij denken aan een rage in de jaren 80.” Dungons & Dragons ” Spelen met concentratie en volharding. Je kan je erin verliezen !

Ik ben veel wijzer geworden en weet dat dit initiatief slaagt, dit gezien de inzet van Julia Groothuis en de belangstelling omtrent deze groep, De oproep luidt dan ook, wilt U dit ook in een Uw buurthuis ? Neem contact op met Julia Groothuis

De volgende data zijn wij weer op deze locatie aanwezig:

8 september spellen avond bij “Oude Woelhoek” van 19.00 tot 23.45

22 september spellen avond bij “Oude Woelhoek” van 19.00 tot 23.45

 Julia Groothuis

06-46340296

 e-mail

orangedwarfgames@gmail.com

Advertenties

Een reactie is gratis en gewenst !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.