Bovenstaande titel kan wat vreemd overkomen maar zoals alles in het leven heeft dat een oorzaak. Vrijwilligers staan meestal op de achtergrond en doen hun activiteit belangeloos. Niet uit verveling, maar uit overtuiging iets goed te doen voor de gemeenschap. Nu leeft dit meer onder ouderen dan onder de jongeren.

Natuurlijk geldt dit niet voor alle vrijwilligers, maar dat de gemeenschap er iets aan heeft is een feit. Dit hoe kleinschalig ook. Het organiseren van een feestdag en dat op regelmatige basis is echter geen verloren moeite. De vrijwilliger staat in het middelpunt en de helpende handen zijn dan ook vertegenwoordigd. Hele kringen zijn zo ontstaan. In Hellevoetsluis bestaan de groepjes uit “oude import” buiten Hellevoetsluis. Ooit hierna toe gekomen en gelijk gestemden om zich heen verzameld. Zo zijn de buurthuizen alhier ontstaan. Buurthuis “De Kooistee” is daar geen uitzondering op.

Na de verbouwing in 2017 zijn de groepen doorgegaan in het vernieuwde buurtcentrum “De Kooistee”. Nu een jaar verder zetten de ABO en fijnjetezien.nl activiteiten nog steeds de toon. De Abo koffieochtenden, nog steeds georganiseerd door Clazien Bruinsma, en de Bingo op dinsdag ochtenden zijn een begrip voor de 55+ er in de wijk Kooistee. Maar vanuit geheel Hellevoetsluis wordt er aan deelgenomen. Het loopt terug want geen mens heeft het enige leven. Nieuwe aanwas is gewenst maar toch worden nieuwe deelnemers steeds jonger in de ogen van de “oude garde”. Ook voor de organisatie wordt het steeds moeilijker vanwege de uitbreidende jaren en een afnemende gezondheid.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarom, voordat het te laat is om iemand te bedanken die al meer dan 20 jaar deze activiteiten verzorgd, werd afgelopen dinsdag 25 september Clazien Bruinsma, de initiatiefnemer van het Activiteiten Bureau Ouderen, in het zonnetje gezet. Zij ontving uit de handen van Hennie Wiersma een schilderijtje en de bijbehorende feestelijke cadeaus voor haar koffie-ochtenden en Bingo. Een zeer verraste Clazien liet duidelijk blijken in verlegenheid gebracht te zijn. De bingo activiteit was drukker bezocht dan normaal en ook waren er meer leden van het mannelijk geslacht aanwezig. Na de mededelingen brak Hennie Wiersma van fijnjetezien in. Met medewerking van Dock en Push reikte zei het zonnetje uit. Ook de aanwezigen werden getrakteerd op gebak en koffie. Hierna nam de Bingo een aanvang! Wilt U het zelf nog even aanschouwen wat er gebeurde? Dan kunt U hieronder de gemaakte video reportage bekijken.

Wilt U ook een koffie-ochtend van de ABO bijwonen? Dan is de eerstvolgende gelegenheid dinsdag 9 oktober 2018 in buurtcentrum “De Kooistee¨ gelegen aan de Haring 2 3225 XE, Hellevoetsluis. Entree gratis, koffie 1 euro per kopje! De aanvangstijd is vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur. De eerstvolgende (muziek)Bingo vindt plaats op dinsdag 23 oktober 2018 van 10.00 uur tot 12.00 uur in hetzelfde buurtcentrum. Ook hier is de entree gratis. Het bingo boekje kost 1,75 euro, 2 boekjes voor 3 euro. De koffie/thee kost 1 euro. Doe eens mee! De prijsjes zijn orgineel en persoonlijk uitgezocht door Clazien!