Hellevoetsluis, ,29 augustus 2019. Door Dr.Snuggles

Inwoners hebben bijzonder goede ideeën. Vaak zijn deze ideeën gebaseerd op het verleden. Niet dat alles vroeger beter was, het ging er gemoedelijker aan toe en de lijnen waren directer. Sinds de jaren 80 is er nogal wat veranderd, van sociaal naar liberaal. Eigen verantwoordelijkheid  nemen. Althans zo werd het door Den Haag verkondigd.

Voor de oudere is het niet meer bij te benen. Wetten en vaststaande feiten kwamen tot een eind en nieuwe media deed zijn intrede. Een stem voor iedereen! Een mooie gedachte maar het had een nevenwerking. Versnippering en talloze communicatie methoden zorgen er nu voor dat men vaak predikt voor eigen parochie. Sociale kringen gonzen van activiteit en de roep om voorzieningen op sociaal vlak neemt drastisch toe. Ook op recreatief gebied blijken er manco’ s te zijn.

Nu de vakantie op zijn einde loopt wordt er door de inwoners ge-evalueert wat er beter kan. En dat behelst vlakken van recreatie voor de “gewone man” die thuisblijft vanwege de stay-kantie, tot gebieden waarin de jongste telg alleen naar school moet. Het verkeer!

Deze buurtverbinder heeft ook gezien dat de kinderactiviteiten voornamelijk niet door de lokale pers werden verspreid maar over de sociale media, met name Facebook. Hierdoor zijn veel kinderen uitgesloten geweest van activiteiten. Het blijkt dat officiële nieuwsbronnen op internet ver achterblijven in de informatie verstrekking en de inwoner houdt het bij zijn sociale kring, om vooral niets te missen. Slechts 2% van de doelgroep beschikt over sociale media en gaat de interactie daadwerkelijk aan op dat medium. Jammer genoeg wordt door de lokale pers initiatieven die hierop ontstaan niet overgenomen door de lokale pers.

Hierdoor ontstaat het beeld dat het de inwoner niet interesseert wat de openbare ruimte te bieden heeft. Jeugdland van vroeger bestaat niet meer, zwemmen is mogelijk maar alleen het strand is daarvoor geschikt. Particuliere initiatieven, zoals de activiteiten in de natuurspeeltuin , zijn alleen over Facebook bekend gemaakt. Hierdoor viel de opkomst behoorlijk tegen. Initiatieven voor kinderen zijn nauwelijks geplaatst in de lokale pers hoewel er legio werden ingezonden.

Om even terug te komen op de ideeën van inwoners, wat dacht u van deze? Een heuse petitie om de plannen van het nieuwe zwembad in Hellevoetsluis aan te vullen met een buitenbad! Voelt u daar ook iets voor teken dan gerust de petitie! Deze vindt u hier! Een andere maar ook een snelle weg om iets te bereiken, is contact zoeken met een buurtverbinder van fijnjetezien.nl.

Wilt u ideeën kwijt? Op 10 september zijn we in de wijk Koele Nacht ( Kooistee) nabij de Apollo. Ze gaan de wijk in om bewoners te enquêteren vanaf 09.30. Iets anders te doen op die dag en tijd? Zoek dan contact met de balie van Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis en leg daar uw idee voor!

Samen maken we een vuist om de goede ideeën zo snel mogelijk te verwezenlijken!