cropped-14184510_653360124820836_2102921192877404980_n.jpgZaterdag 28 september 2019 is het burendag. Dit gaat gepaard met evenementen door vrijwilligers opgezet. Waarom? belangeloos iets doen om de maatschappij mooier te maken en te laten zien dat buren niet altijd gezien moeten worden als noodzakelijk kwaad.

 

Het beruchte kopje suiker “lenen” van de buurvrouw is het meest bekend. Helaas zijn de tijden veranderd en het individu staat helaas voorop. Nu laten we zien dat oude tijden zeker herleven en best nog in deze tijd passen. De buren zorgen niet voor overlast, maar kunnen behulpzaam zijn om onmogelijke dingen mogelijk te maken. te denken aan verzorging van planten en huisdieren. Een gaatje boren voor een schilderij. En wat te denken van een gezamelijke zonwering?

Vrijwilligers gaan op pad van het Fijn je te Zien – team. U komt ze tegen op winkelcentrum Struytse Hoek vanaf 10.00 voor het grootste ontbijt ( bij regen of extreem weer in Hart van Hellevoet op de Eik. De Eik 68, 3224 TD Hellevoetsluis ) Tevens komt u ze tegen in het cultuurhuis “Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan, diverse buurtkamers en centra zijn ook van de partij.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ook rijden ze op de TukTuk van Cultuurhuis, “Nieuwe Veste” naar diverse wijkpunten met diverse opstapplaatsen.

  • Cultuurhuis “Nieuwe Veste” Opzoomerlaan 106
  • Achterzijde Struytse Hoek, Nabij Rabobank
  • BC ” De Kooistee”, Haring 2
  • BC ” De Apollo, Apollo 25
  • BC ” Ons Midden” Bremstraat 3
  • Hart van Hellevoet, de Eik 68

De TukTuk zijn toeristische voertuigen geschikt voor 2 passagiers en 1 bestuurder. De voertuigen hebben de status van personenauto en hebben 2 heupgordels. Deze dienen verplicht gedragen te worden. De bestuurders zijn in het bezit van een rijbewijs Cat A of B. Een passagier vervoeren die niet in de gordel zit of meerdere personen die een gordel gebruiken is NIET toegestaan. De topsnelheid van de TukTuk bedraagt 65 km/u. Op deze burendag worden deze voertuigen vanaf 11.00 uur ingezet als pendeldienst (gratis) tussen diverse buurtcentra.