20190921_214411

We schrijven 21 september 19.30 uur in “De Apollo”. Ik stap binnen bij Erik en Danny die op dat moment druk bezig zijn met hun eerste activiteit genaamd ” Tinnen Soldaat”. Ik sta verbaasd over de uitstalling van modellen. Een heuse maquette van een verwoest gebouw, waarbij allerlei sci-fi achtige vliegtuigen half  begraven liggen.

De setting van een real time speelveld van het spel Warhammer. Koffers met schaal-figuren staan ook uitgestald. Bewerkt en onbewerkt. In de hoek een tafel met kwastjes,verf en natuurlijk bouwpakketjes van plastic.

20190921_210957Danny trekt mij mee naar zo’n tafel en legt uit wat de bedoeling is. Voor € 0.50 koop je zo’n pakketje, we lijmen het in elkaar en dan wordt het beschilderd. Zo wordt je deelnemer in een groot geheel met eigen AVATAR. De nadruk ligt echt op het bouwen van zo’n avatar, dit kan natuurlijk ook een setting zijn binnen een ander spel.

De meeste jongeren kennen het spel Warhammer, wat voor de 50+ er een beetje doet denken aan Dunguons & Dragons. Avontuur en eigen jargon. Ik ben echter meer geïnteresseerd in het bouwen van vliegtuigjes en schepen. Ik stel de vraag aan Erik en krijg een duidelijk antwoord. “Natuurlijk kan dat, we zijn flexibel, en het gaat om plezier hebben in je hobby”. met zo’n antwoord kan ik wat. Ik ben op mijn gemak en stel het aangeboden kopje koffie met koekje zeer op prijs. Voor iedereen toegankelijk en heel belangrijk in het weekend. Wat mij opvalt? Geen mobiele telefoons op de voorgrond. Maar desgewenst komt het wel tevoorschijn indien noodzakelijk.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zeker een aanradertje voor degene die graag met de handen nauwkeurig wil werken. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Frisdrank en koffie/thee aanwezig, vriendelijke bejegening en enthousiasme. Dat voor een stel oudere jongeren die graag hun hobby in het voetlicht willen zetten. Ze zijn er nog!

De volgende “Tinnen Soldaat is zaterdag 28 september 2019 van 20.00 uur tot 24.00 uur. De toegang is gratis! Meedoen? Voor € 0.50 koop je een model en knutselt dat in  elkaar. De materialen zijn aanwezig ( verf, lijm e.d). In buurtcentrum ” De Apollo” Apollo 25, 3225TB Hellevoetsluis elke week op zaterdag.