De gemeenten op Voorne (Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne) vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een groot gedeelte van de volwassen bevolking in Nederland kan ooit te maken krijgen met psychische problemen. Als iemand zich in zijn vinger snijdt of zichzelf verbrandt, dan pak je de EHBO-koffer. Maar wat doet u als een deelnemer aan sportclub, scouting of andere organisatie of een bezoeker aan het gemeentehuis een paniekaanval krijgt, zijn bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?

Meerdere organisaties hebben aan onze gemeenten laten weten behoefte te hebben aan kennis van psychische problemen. Daarom bieden de drie gemeenten u een cursus van vier dagdelen aan, om u te leren hoe u signalen van psychische problemen kunt herkennen en mensen kan ondersteunen!

In deze internationaal erkende cursus krijgt u informatie over psychische aandoeningen en leert u hoe u het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Ook leert u hoe u kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na deze cursus kunt u iemand de helpende hand reiken. U kunt op die manier echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart. Deze training is in de eerste helft van 2019 al twee keer gegeven. De aanmeldingen liepen daarbij heel snel. Wilt u verzekerd zijn van een plekje, meldt u zich dan snel aan.

De gehele cursus is vier dagdelen op woensdagmiddag 6 november en donderdagmiddag 14, 21 en 28 november 2019 van 13:15 – 16:00 uur.

De locatie is het gemeentehuis in Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26.

Via deze link ziet u meer informatie en kunt u zich ook inschrijven. Deelname aan de training is kosteloos, graag wel alleen aanmelden als u zeker bent van uw komst.

/archives/events/voorne-6-14-21-juni-28-november-2019-mhfa-standaard

 

Let op: er kunnen 15 mensen meedoen aan deze cursus, waarbij vol=vol geldt. In de loop van 2020 zal deze cursus nog een keer worden georganiseerd. De data hiervoor zijn nog niet bekend.

Helpt u mee om het verschil te maken?

Onder deze cursus valt niet de doelgroep ‘mensen met dementie’. Bent u geïnteresseerd in een training over het herkennen van en omgaan met dementie? Neem dan contact op met Dini Muizer via dini.muizer@gmail.com of kijk op www.samendementievriendelijk.nl.