Steeds vaker wordt de consument gedwongen om met computers te werken. Vergeet niet dat ook de mobiele telefoon tot de zakcomputers wordt gerekend. Maar bent u wel bekend met de handelswijze en de gevaren?

Er is sinds de jaren 80 nog best wat veranderd op computergebied. Van de micro-PC naar een multimedia apparaat. De onkunde van de gebruiker wordt handig op in gespeeld door middel van bangmakerij. Klik eens hier? Euhh, wat doet dat dan ? Dat heb ik niet nodig hoor. Het gaat hierbij om een simpele virusscanner om rotzooi buiten de deur te houden. Nee dan deze! Microsoft heeft een eigen virusscanner en die is veilig. Helaas zie ik deze machines vaak terugkeren in de reparatie-shop. Virusbesmet!

voorkant_windows_10_senioren_swHebben mensen dan niet door dat Microsoft, Google en Apple commerciële bedrijven zijn? Jawel, maar ze zijn eraan gewend en er wordt niets anders aangeboden. Althans zo lijkt het. De computer hoort voor de gebruiker geen geheimen te hebben en je dient je ding erop te doen. De praktijk is anders! Technische kennis is vereist als men een Apple of Windows systeem bezit. Bij ca. 80% van de gebruikers is dit juist het manco.

Een bijlage met een mooie diapresentatie te openen op een Windows-systeem gaat niet, de oorzaak? Het ontbreken van het betaalde office pakket. Voor slechts € 89,– kunt u een licentie kopen met bijbehorend dvd schijfje. Nog even installeren en voila u kunt genieten van deze presentatie. Tussen constateren en installeren zit een enorm gat, want hoe installeer je dit nu? En is het wel nodig dit office pakket aan te schaffen? Het antwoord zal u verbazen. Nee dit is niet nodig want er zijn alternatieven en geheel gratis. Wel blijft dat installeren een probleem. Kennis ontbreekt of juist overschatting wordt de handicap.

Ik werk al jaren met Windows en naar volle tevredenheid. Voor het gemak wordt vergeten dat dit een klap met geld gekost heeft en daarbij weet men niet eens dat men geen eigenaar is geworden van de software. Licentie’ s zijn gebruiksovereenkomsten. vergelijkbaar met huur. Tevens is het eindig! Denkt u maar aan Windows XP. Populair maar niet langer ondersteund. Moderne software draait niet langer en nieuwe aanschaf van apparatuur ligt op de loer. Verdienen is het credo en meegaan met de tijd. Kennis is niet relevant want als een kind van 12 het kan kun je als oudere niet achterblijven toch?

Daar zit hem de kneep. Het kind weet zich prima te redden met een smartphone, filmpje kijken, sociale media. Maar vraag het niet naar de techniek en de veiligheid erachter. Gaat dat niet vanzelf dan? Nee, ook een smartphone werkt met software tegen betaling. Het is het systeem van Google, genaamd Android. De afspraak gaat als volgt. Je koopt een Samsung Galexy X- tig voor de prijs van € 390,– euro. De software staat erop en verhoudt zich 60% van de prijs. De telefoon kost kaal slechts € 234,–. Bij een Windowscomputer is dat niet anders evenals bij de Apple machine. De enige verliezer is de consument en zijn portemonnee. Ik bel alleen maar met de telefoon en stuur een SMS. zegt de oudere. De jongere zegt dat hij whats-appt en facebookt. Filmpjes maakt en eten bestelt via apps (programma’s). Internet is belangrijk voor de jongere, maar de senior ziet dat anders.

linux-windowsIk ga u uitdagen, gebruiksgemak en kosteloos werken met een pc. Deze koppelen aan een smartphone en het leven is makkelijker. Belangrijke documenten bij u hebben zonder ze fysiek bij te dragen. Betalen via draadloos contact tussen betaalmachine en bankpas/telefoon. Het kan! En veilig

Een pc annex telefoon dient het leven makkelijker te maken en dat kan helaas niet zonder kennis van de techniek dat informatica heet. Een Computer is zo uitgebreid dat hij kan dienen als:

 • Typmachine
 • archiefkast
 • rekenmachine
 • Televisie
 • Videorecorder
 • navigatie-apparaat
 • Foto toestel
 • Video-camera
 • Spel console
 • Internet venster
 • postverzorger
 • Fax
 • technisch tekenen
 • Foto/film manipulatie
 • Krant bouwer (websites)
 • En nog meer functies die gericht zijn op persoonlijk gebruik.

Wist u al dat Windows 7 besturing per 20 april 2020 niet langer ondersteund wordt? Dat houdt in dat u naar Windows 10 dient uit te wijken. Uw printer/scanner kunt vervangen en andere randapparatuur waarvoor nieuwe drivers niet beschikbaar gesteld worden. dat heeft tot gevolg dat vaak nieuwe PC’s worden aangeschaft met ingebouwd de nieuwe software ( tegen licentiebetaling in prijs inbegrepen.).

linux-mint-logo-1
Linux Kennis Computer Centrum

Er is een alternatief! Laat uw PC ombouwen! Een nieuw OPENBARE BRON genaamd Linux besturing. Gelijkend op Windows XP maar vele malen sneller! Tevens is alle software op de machine voorradig en uitwisselbaar met alle andere machines van de commerciëlen. Doet u uzelf en de portemonnee een plezier en maak de overstap nu! Geen drivers noodzakelijk, al uw data blijft bewaard en spelletjes kunnen gewoon gespeeld worden. Oude software gaat weer werken dankzij het gebruik van oude licenties in een simulator van het gebruikte besturingssysteem.

Gaat u de uitdaging aan?

Komt u  eens kijken bij het LKCC, Buurtcentrum ” De Apollo” Apollo 25, 3225TB Hellevoetsluis. Geopend op dinsdag en woensdag van 13.00 – 17.00 uur. Doorlopend informatie en werken met de showmodellen laptop en desktop. Filmmiddagen en meer. Jong en oud door elkaar, die nu wel beschikken over kennis van de PC en informatica, daarbij een interactie vertonen waar u ook wat aan heeft. Voor meer informatie belt u met 0181-750714 of bgg 06-28.92.72.99. Maar e-mailen kan ook: linuxkcc@gmail.com

Ik hoor u vragen ” Wat kost dat dan wel niet?” Mijn antwoord: Een beetje tijd, maar behoudens de consumpties geen dubbeltje! Tevens kan uw pc worden omgezet naar dit systeem. Installatie en afwerking binnen 2 uur gebruiksklaar. Garantie tot 2029! Geen wachtijden meer mbt updates, niet herstarten maar doorwerken, ruime uitwisselbare software wat uw leven makkelijk maakt. Maar bovenal kosteloos! Wij maken gebruik van schenkingen dus u geeft wat u WIL missen!