Elke week op woensdag van 09.15 tot 10.45 uur en donderdag van 19.00 tot 20.30 uur.

Oriëntaalse dans is voor iedereen geschikt. Inschrijven voor deelname? Het kan! Uw conditie verbeterd zienderogen!

Sena en haar team staan voor U klaar om samen met u, uw gezondheid verder te verbeteren. U krijgt weer plezier om te bewegen. Mensen met bewegingsproblemen hebben hier bijzonder veel baat bij.

De Oorsprong

Oorspronkelijk is de oriëntaalse dans een vruchtbaarheidsritueel en vond plaats in religieuze rituelen en ceremoniën. De dans drukt het eeuwig durende geheim van leven en dood uit.

buikdans

Buikdans is door de eeuwen heen bewaard gebleven door zijn betoverende en magische uitstraling. In de oriëntaalse wereld werd (en wordt!) deze dans hoofdzakelijk door vrouwen en voor vrouwen gedanst in de teruggetrokkenheid van het huis.
Het Arabische woord voor buikdans is ″Raqs Sharki″.

En nu de vraag kan ik dit ook leren?

  • Ben ik niet te oud?
  • Ben ik niet te jong?
  • Ben ik niet te dik?
  • Ben ik niet te dun?

Deze dans is niet aan leeftijd en/of gewicht gebonden! Mijn ruim 20 jarige dans- en leservaring hebben mij geleerd dat het voor veel vrouwen een groot probleem is hun figuur, dik of dun, te kunnen of willen accepteren.

Ook is deze dans uitermate geschikt voor vrouwen met rug en/of nekklachten. Ook de buik- en bilspieren worden verstevigd tijdens de trainingen. Deze dans geeft de mogelijkheid je weer thuis te voelen in je lichaam en je vrouwelijkheid opnieuw te ontdekken.

Buikdansen heeft een gunstige invloed op zowel de geestelijke als de fysieke gesteldheid van het lichaam. Maar bovenal laat ze je genieten van je eigen sensualiteit. Je hoeft geen danservaring te hebben om meteen al van de bewegingen en de muziek te kunnen genieten.

De lessen (beginners, halfgevorderd en gevorderd)

De lessen starten altijd met een warming-up op rustige muziek. Ook grondoefeningen voor de spieren en lenigheid komen aan bod.
Alles in je eigen tempo. Daarna leren en oefenen we specifieke bewegingen zoals bijvoorbeeld de heupisolaties, armbewegingen, passen enzovoorts. In het tweede gedeelte van de les gaan we deze technieken toepassen in een kleine dans. Je leert ook de verschillende stijlen van het buikdansen zoals Egyptische folklore, Baladi, klassiek, Spaans/Arabisch, Tribal enz.
Ook leer je verschillende attributen te gebruiken zoals het dansen met sluier, zills of stokken.

Nieuwsgierig geworden?

Meld je dan nu aan voor een buikdanscursus, de mogelijkheid van een proefles is altijd aanwezig en gratis.

Senadance, Ireneplaats 122, 3223XL Hellevoetsluis. Tel.: 0181-318728 / Mobiel: 06-542 674 89 Email: senadance@upcmail.nl oefenlocatie in Buurtkamer “Ons Midden”