Het is maart! En inmiddels heeft u al een digitale brief ontvangen dat u aangifte kan doen voor de inkomstenbelasting. De werkenden onder ons zien hun kans schoon om de belastingconsulent in te schakelen, dan wel de vakbond om de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting te doen.

Nu hebben de meeste mensen geen verstand van belastingzaken en laten dit liever over aan een expert. Het prijskaartje wat daar aanhangt wordt ook voor lief genomen. De mensen die uitgenodigd worden om aangifte te moeten doen kunnen ook terecht bij organisaties die dit nagenoeg gratis doen, te denken aan de vakbond. Helaas zijn de vakbondsleden behoorlijk uitgedund dus de invulservice loopt behoorlijk terug. Voor een luttel bedrag kan men ook terecht bij een ouderen organisatie. Vrijwilligers vullen dan uw aangifte in, hoe dat gaat? Met hindernissen. Standaard invullen met behulp van de computer is voor een vrijwilliger haast onmogelijk. De gegevens van de cliënt, dient de cliënt zelf aan te leveren. Zonder deze gegevens is de aangifte niet volledig en kan de cliënt nog rare verassingen verwachten. De vrijwilliger hoort gebruik te maken van een zakelijke DigiD-D van de organisatie, hierdoor blijven de gegevens van de cliënt onzichtbaar. Privacywet is hier van toepassing, maar doet meer kwaad dan goed.

Op eigen noemer belastingaangifte doen of andere handelingen met de overheid/gemeente is mogelijk en helemaal niet zo moeilijk als gesuggereerd wordt. Allereerst wordt gekeken naar de benodigdheden. Een goede computer met veiligheden en een werkende internetverbinding is noodzakelijk. daarbij een DigiD-D.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op dinsdag 3 maart houdt het Linux Kennis Computer Centrum van 13.00-17.00 uur een inloop ( zoals elke week) personen die informatie willen krijgen over het communiceren met de overheid kunnen zich opgeven voor de cursus. De cursus start op 3 maart 2020 aanvang 20.00-22.00 uur. Toegang gratis. maximum aantal deelnemers 10 (!)

Wat heeft u nodig om deel te nemen? Een geldige en werkende DigiD-D, een geldig legitimatie bewijs en een mobile SMARTtelefoon die SMS kan ontvangen.

Een laptop/desktop met een bijgewerkte en veilige versie van een besturingssysteem naar keuze. ( brengt u Uw eigen laptop mee dan wordt deze aan een veiligheidstest onderworpen) De mobile telefoon moet SMS kunnen ontvangen en verzenden. ( een oude Nokia is ook geschikt!).

Op een tablet of smartphone kan natuurlijk ook zaken gedaan worden met de overheid, maar dit raden wij om veiligheidsredenen af!

Wij stellen onze apparatuur ter beschikking indien uw apparatuur niet voldoet. U kunt dan zelfstandig uw aangifte doen tijdens de cursus, ook kunt u vragen stellen over de invulvelden en bijzondere handelingen. Tevens kan u een uitdraai maken van uw ingevulde IB formulier of werkblad(en)

De gehele maand Maart en April kunt u terecht  in ons cursuslokaal.

Het Linux Kennis Computer Centrum bevindt zich in de Apollo flat. Apollo nr 25, 3225TB Hellevoetsluis. We zijn te bereiken op telefoonnummer 0181-750714. Op dinsdagen en woensdagen zijn we geopend van 13.00 – 17.00 uur (inloop en computerhandelingen)  In de maanden maart en april hebben we ook een avondopenstelling voor begeleiding communicatie en computer-veiligheid We zijn dan op de dinsdagavond geopend van 20.00- 22.00 uur. In verband met privacy is het zeer gewenst aan te melden.

Ook per email zijn we bereikbaar: linuxkcc@gmail.com