Door omstandigheden is de Stichting van Jan Bosman, genaamd “De Witte Lelie” op een negatieve manier in het nieuws gekomen. Dat wordt betreurd door een vrij grote groep mensen.

De Stichting richt zich op het helpen van de mens met de kleine beurs. Vanwege de Corona-maatregelen, is de buurtkamer aan de Apollo, niet langer geschikt om voedsel uit te delen. Er was toestemming gegeven voor een alternatieve locatie aan de Kouwenoordseweg, in de Apolloflat op de eerste verdieping. Door klachten van omwonenden heeft Maasdelta ingegrepen en Jan te verstaan te geven dat dit zeer ongewenst was. Jan bevoorraden de opslagplaats met goederen alwaar toestemming voor gegeven was. Er werd enige weken geleden veel aanbod gedaan en dat moest hij natuurlijk kwijt. Dat gebeurde met een winkelwagentje en ja dat rammelt. Toch heeft Jan wel rekening gehouden met bewoners, want later dan 22.00 uur werd het niet. 1 dag in de week met name de donderdag werd het vanuit deze nieuwe locatie uitgedeeld.

 

Ondertussen werden klanten ook door de bewoners lastig gevallen, vertelde een cliënt. Iemand zat aan mijn kinderen, een ander gooide steeds de toegangsdeur dicht, daar was een haak aan bevestigd. Het is niet makkelijke een symbiose aan te gaan. Meerder kampen spreken er schande van, want kwade tongen beweren dat Jan er het nodige aan verdiend. Jan ontkent dat en heeft een interview afgegeven aan het AD.nl (klik om het te lezen)

Doordat de Corona-maatregelen nog steeds gelden, is ook de buurtkamer niet beschikbaar. Een rondje leert ook dat er gedacht werd dat de buurtkamer aan Jan toebehoorde, de ongelukkige advertentiestijl was daar aanleiding toe. Jan werd gewaarschuwd, echter te laat. Hem is verboden de stichting Witte Lelie in 1 adem te noemen met De Apollo of zo te communiceren dat de suggestie gewekt werd. Jan mag geen activiteiten meer in de Apollo houden onder de naam Witte Lelie, zijn opslag is nu ook opgeheven. Dringend wordt verzocht nieuwe opslagruimte beschikbaar te maken, echter geen enkele reactie.

De uitverkoop van goederen voor de kleine beurs was desondanks wel een succes, tegen 13.00 uur op donderdag waren de producten voor 99,9% uitverkocht. Velen keerden voor de laatste keer gelukkig huiswaarts met een volle tas.

Dr.Snuggles