Facebook? U werkt daar nog mee? Dan bent u over de houdbaarheidsdatum gegaan. Er is nogal wat aan de hand daar. Belerende vingertjes, goedmensen en heel veel situaties die maatschappelijk gevoelig liggen. Iedereen heeft een mening en wil die ventileren. De vrijheid van meningsuiting kan daar tot zijn recht komen. Helaas is dat zeker niet het geval, regels zitten in de weg en dat zijn geen Nederlandse regels.

Facebook is een verdienmodel, privacy in ruil voor reclame en diensten. Naar een liberaal Amerikaans model. Foto’s, film en geschriften al dan niet auteursrechtelijk beschermd passeren de revue tussen de vakantiekiekjes en de” kijk mij nou” onderwerpen. Als je niet beter zou weten ( en veel mensen weten het echt niet) is Facebook “de Roze Bril” van het internet. Alles is lief aardig en de bewoners zijn vriendelijk.

Dat laatste is dus echt niet het geval, oorlog! Dat is van toepassing. mensen die elkaar de maat nemen, klein leed , zoals hondenpoep in de openbare ruimte, wordt uitgelicht compleet met foto van eigenaar en hond. Schandpalen noemen we dat! Mijn reactie is dan ” Wie zonder zonde is werpe de eerste steen” Geciteerd uit het bekendste boek ter wereld.

In deze tijd van noodmaatregelen opgelegd door de staat der Nederlanden en zijn instituten gonst het op sociale media van diverse kampen die behoorlijk agressief in protest zijn. Natuurlijk heeft de openbare ruimte er problemen mee, hulpverleners die in diskrediet gebracht worden. Mensen die mishandelingen ondergaan. (verbaal en fysiek). Sociale media geeft een vertekend beeld maar toch is het geloof hierin heilig. Het staat op Facebook dus is het waar!.

Als Blogger Dr.Snuggles zie ik het gebeuren maar zie dan ook de oplossing. Blijf niet hangen op Sociale Media maar verruim je blik en doe onderzoek naar wat er werkelijk gebeurd. 17 Miljoen meningen is niet werkbaar, situaties in regio’s niet hetzelfde. Gluren bij de buren kan, maar hoeft niet hier zich af te spelen.

Nu het alternatief, overzicht en transparantie in Nederlandse handen. De opvolger van HYVES. Zie de navolgende oproep van mijn Collega ” Kraven” 

Een bericht aan iedereen die op Facebook een groep of pagina beheerd

U beheerd of bent eigenaar van een groep op Facebook, of bent u de beheerder of eigenaar van een bedrijfspagina op dat platform? Dan is de kans groot dat u al eens tegen de restricties van Facebook bent aangelopen.

Wellicht zijn er al eens berichten uit uw groep of van uw pagina verwijderd door de “Facebook poltie”, of zijn er al eens beperkingen opgelegd aan uw groep wegens het verspreiden van onwelgevallig nieuws, nadat een corrupte fact checker deze als onjuist, onwaar of schadelijk had aangemerkt? Misschien is zelfs uw hele groep of pagina al eens verwijderd door Facebook, al dan niet tijdelijk?

Ik weet zeker dat velen op Facebook bovenstaande herkennen en net als Facebookgebruikers die dergelijke sancties opgelegd krijgen bent u ook meer dan welkom op Urubin Social. 

Bij ons kunt u net als op Facebook groepen en pagina’s aanmaken. Het verschil is dat wij ons niet bemoeien met uw berichten, geen sancties opleggen en ook geen groepen verwijderen zolang deze zijn toegestaan binnen de wet. Het is daarom ook verstandig om ook bij ons een aanwezigheid op te zetten, zelfs als uw groep(en) en pagina(s) op Facebook nog werken, zodat u altijd een platform heeft om op terug te kunnen vallen wanneer Facebook besluit de stekker uit uw groep(en) en pagina(s) te trekken.

Ik hoop oprecht dat u dit advies ter harte zult nemen en dat ik u binnenkort mag begroeten op 

Urubin Social

P.S.

Bent u geen beheerder van een groep of pagina maar zit u wel in een groep of zelfs meerdere groepen? Dan zou ik het heel erg waarderen als u de beheerder(s) van die groep of groepen dit artikel zou willen laten lezen!

Meer weten? bezoek de oproep!

Wilt u beginnen op deze nieuwe sociale media bezoek dan urubin.nl