Vandaag start de Week van de Ontmoeting, een uitdaging met de huidige ontwikkelingen rondom het Covid 19 virus. We hebben met elkaar toch een mooi programma gemaakt waarbij elkaar ontmoeten iets anders uitgevoerd wordt. Wellicht kunnen jullie de bijlage delen met anderen? We hopen op een mooie

Gezien alle nieuwe regels die afgelopen maandag aangekondigd zijn door het kabinet, daarnaast de discussie de afgelopen week maakte het ook niet echt makkelijker voor onze bezoekers. Daarom afgelopen week het RIVM gebeld om de regels voor buurtkamers na te vragen. Er is geen belemmering om elkaar in de buurtkamers te ontmoeten. Als dit niet meer dan 30 bezoekers zijn.

gebeld met gemeente Hellevoetsluis, er zijn vanuit hogerhand geen extra maatregel afgekondigd. Wel de mensen die activiteiten in de buurtkamers organiseren extra informeren over de huidige stand van zaken activiteiten kunnen doorgaan als;

  • het voor de vrijwilliger goed voelt
  • De regels nageleefd worden en geregistreerd worden
  • We de mensen die de buurtkamers bezoeken het dringende verzoek doen om een mondkapje te dragen.
  • De bezoekers geïnformeerd worden dat ze welkom zijn maar zelf verantwoordelijk zijn en de regels nageleefd moeten worden.

Natuurlijk wordt er als de regels aangepast worden over gecommuniceerd met de vrijwilligers in de verschillende buurtkamers.