Verbinden doet denken aan een medische handeling als mens of dier gewond zijn, maar hier bedoelen we met verbinden bruggetjes leggen om het leven te veraangenamen, en oh jee, wat hebben we dat nodig.

Het begon met kreten als eigen verantwoordelijkheid nemen op financieel gebied maar ook op sociaal gebied. Dat was liberaal en nog steeds. Na meer dan 30 jaar komen we er nu achter dat het niet werkt. We zijn als Nederlander enorm verwent, er werd namelijk voor ons gezorgd door de staat en toen kon dat nog. De ouwe Drees zag ouderen in een situatie die ze niet verdienden, ene Colijn probeerde ook het leed te verzachten, maar dat had te maken met armoede en voedsel. Eet afval, van visafval kun je prima soep maken!

De toenmalige PvdA kwam met een wetsvoorstel om elke ouderen een basis-inkomen te geven dat werd de Algemene Ouderdom Wet. En dat moet niet verward worden met een Pensioen. Daar werk je namelijk hard voor en men reserveert een bedrag wat wordt uitgekeerd bovenop je AOW. 

Maar nu even terug naar het verbinden van mensen en clubjes. Iedereen hier op het eiland Voorne wil een stuk levenskwaliteit, en dat is voor sommige mensen ver te zoeken. Daarom is het idee ontstaan om 1 loket te maken dan wel 1 platform waar men alles kan vinden om hulp te krijgen indien nodig.

Mijn taak is om dit samen met nog 23 mensen dit te doen. Maar dit gaat niet in een sfeer van KUMBAJA, het is keihard werken want iedereen heeft een andere methode om dit te verwezenlijken, ook de talenten zijn anders.

Ik kan bijvoorbeeld erg goed overweg met de techniek van websites, ook heeft de computer voor mij weinig geheimen. En zo heb ik nog meer talenten waar ik maar niet over ga uitweiden want dan lijkt dat ik aan het opscheppen ben. Kortom mijn talenten stel ik ter beschikking aan wie het nodig heeft, en wel om niet!

Anderen zijn verenigd bij Centrum Vrijwilligerswerk, zij zetten leuke activiteiten door zodat u wat te doen heeft in een dood uurtje, en als het u aanspreekt. Deze activiteiten komen tot stand met tussenkomst van st PUSH, die op zijn beurt weer samenwerkt met DOCK, SBO en andere partijen op maatschappelijk vlak. Helaas zijn deze partijen vergrijsd ( ook de buurtoverbinders). En dat maakt het verbinden nog moeilijker. De handicaps zijn:

Een hele moeilijke website die maar niet logisch wordt, de fun ontbreekt, geen discussie en ook geen raakvlakken met de fysieke wereld. Geen duidelijk standpunt wat er nu gedaan wordt en waar deze website nu eigenlijk voor dient. Er wordt nu 3 jaar gewerkt om dit een succesvol platform te maken voor het eiland VOORNE, maar ik zie het nog niet gebeuren. Teveel partijen ontbreken.

Wist u dat instanties en bedrijven hier een pagina kunnen krijgen? En zijn die er ook? Te denken aan:

Bewindvoerders, banken, sociale instellingen zoals maatschappelijk werk, politie, brandweer en de lokale pers. U zou deze informatie zo moeten kunnen oproepen, helaas, dit is een onmogelijke taak gebleken. Liever zet men vrijwilligerswerk door en oproepen, maar is daar interesse in?

Dat denk ik niet en u deelt mijn mening in deze. De cijfers van http://buurtcentrahellevoetsluis.ga zijn veel beter dan die van fijnjetezien.nl Vrijwilligerswerk heeft te maken met de participatiewet, want zo zegt men van hogerhand, uitkeringen daar moet iets voor worden teruggedaan. Als we uitgaan van werkloosheid is dit nog ten dele te verantwoorden, maar voor de 65+ er is het meer om verveling en nuttigheid de baas te worden.

Nu gaat het hier meer om hulp en aanbod voor ouderen, maar ook jonkies reageren op advertenties, die hebben namelijk ook niets te doen. Zeker in deze tijd is de enige activiteit, school, cafe of kledingwinkels. maar als je niets te doen hebt ga je je vervelen, en dan? Dan ga je Blowen met vrienden, hangen op straat met je scooter en/of fiets. Daar sneuvelt geregeld wel eens een stuk straatmeubilair bij en wordt er rotzooi achtergelaten. maar natuurlijk vinden we die jongeren ook fijn om te zien. het is ons nageslacht! En we zorgen er niet meer voor, dat is heel krom. Dat we ze niet kunnen bijhouden met hun verbasterde straattaal en gewoonten is van alle jaren. 

Dus Fijnjetezien is niet alleen voor ouderen maar ook voor jongeren. Ik ga ze helpen aan een open lucht buurthuis, compleet met kookgelegenheid, zodat er een VRIjdagMIdagBOrrel (VRIMIBO) georganiseerd kan worden, een voetbalwedstrijd gekeken kan worden op groot scherm, een feestje gevierd kan worden, of gewoon met buurtgenoten een BBQ gedaan kan worden.

Dus als u ideeën heeft, iets wil toevoegen aan het eiland Voorne, neem contact met mij op, want deze website is er voor U, en de buurtverbinder zal naar u luisteren en doorgeven wat u wil en kunt.

En bereikbaar zijn we ook, info@fijnjetezien.nl per email, maar u kunt ook bellen buiten de kantoortijden met ondergetekende ( 12.00-22.00 uur) met 06-28.92.72.99.

Komt u uit een andere plaats buiten het eiland Voorne, dan kunt u middels het platform http://urubin.nl contact leggen met Dr.Snuggles. Dat is nl mijn AlterEGO voor Nederland en Belgie. Daar staat vrijheid van meningsuiting en sociale cohesie bovenaan het lijstje. Daarbij is het censuurvrij.

U kunt zelfs bloggen! ( voorbeeld blog)