Hellevoetsluis, 23 nov 2020, door dr.Snuggles

Kiekeboe! Daar zijn we weer!

Deze keer met 2x goed nieuws. Laat ik beginnen met het 1e goede bericht. We gaan weer u weer fysiek te woord staan, niet omdat het moet maar omdat het kan, om een slogan van een telecomprovider even te misbruiken. Er is behoefte om het Linux Kennis Computer Centrum te bezoeken aan de Apollo 25 te Hellevoetsluis. Voorbereidingen om de buitenbel aan de praat te krijgen worden deze week nog uitgerold, want buiten is het koud en binnen lekker warm. Ontmoeten en de eenzaamheid tackelen zijn wel de meest urgente zaken. Tussendoor wordt er natuurlijk ook druk gerammeld op de PC’s. Een printje maken behoort nu tot de mogelijkheden, evenals een copietje maken voor eigen gebruik. Bewoners van de Apolloflat staan al gereed om dat praatje te maken en de Covid-19 ervaringen uit te wisselen. Wij van het LKCC zien er naar uit!

Dinsdag en woensdag 24 en 25 november 2020, gaan we weer starten al is het met hindernissen. De zaal gaat open om 1300 uur waarbij u om 1400 uur uw vragen weer kan afvuren op de teamleider. Suus achter de bar voor dat lekkere bakkie pleur. De Covid-19 maatregelen blijven helaas nog wel even van kracht ( handgel gebruiken, en desgewenst het mondmasker ook wel “smoel-luier” genaamd) Een looprichting en afstand van 1,5 meter tussen personen zijn ook hiervan een onderdeel. Dat mag de pret niet drukken! Logisch verstand gebruiken staat bij ons bovenaan! Wij doen het veilig maar relativeren om alles werkbaar te houden. Zo hebben wij een persoon die doof is in ons midden, en ja dan is een mondkapje niet echt handig. Maar voor elk probleem is er een oplossing en dat doen we met het verve! U wilt komen? Bel gerust even ( 06-28.92.72.99) want drukte is niet uit te sluiten.

Het andere goede nieuws is dat de stichting eindelijk kan worden ingeschreven in het KvK stichtingregister. We willen een Algemeen Nut Beogende Instelling worden (ANBI). Dit heeft voordelen voor u maar zeker ook voor ons. Want we doen nogal wat: 

  • We besparen u de technische kennis van computersystemen door introductie van Open Bron software ( TUX-Boek)
  • We geven gratis computers uit voor minderbedeelden en starters (MKB bedrijven) met bijbehorende software
  • We komen bij u aan huis voor reparaties tegen een kleine onkostenvergoeding
  • We lenen laptops uit voor scholieren basis/voortgezet onderwijs om goed mee te kunnen komen, en met de software er al op. Plug en play, en de voorwaarden? Die zijn minimaal.
  • Communicatie-advies, welk apparaat voor welk doel en natuurlijk opzetten internetverbindingen vanaf de voordeur.
  • Opleiden informatica-specialisten voor: reparaties media apparaten, websites bouwen en inrichten, geven van technische ondersteuning voor diverse besturingssystemen enzovoorts.

U begrijpt dat gratis niet bestaat, maar toch flikken we het dankzij u! We draaien nu 3 jaar op proef en ik moet zeggen dat we in een gat springen waar vraag naar is. Het subdoel, ontmoeten en realiteitszin wordt ruimschoots gehaald. Dat is een goed ding. U doneert een computer die u niet langer bruikbaar acht, wij maken er iemand blij mee nadat we de software hebben aangepast en de data van de vorige eigenaar vernietigd hebben. 

Nu kunnen we u een bonnetje geven voor ontvangst van een afgeschreven computer met een restwaarde. Dit mag u 100% aftrekken van de inkomstenbelasting! Hetzelfde met reparaties aan uw eigen systeem, u betaalt de onkostenvergoeding, maar het reparatietarief doneert u, dat betekent dat u een bonnetje krijgt. Een doneer advies, heeft u geen geld? Dan betaalt u alleen de onkostenvergoeding, maar doneert u? Dan kunt u dit aftrekken als gift en wel 100%, wij geen incassokosten en u geen ergernissen of kopzorgen hoe u dat moet betalen… Van het gedoneerde geld kopen wij hardware in wat wij weer om niet ter beschikking stellen aan doelgroepen. Te weten: leerlingen van scholen, startende bedrijfjes en uitkerings-gerechtigden die geen hoge kosten kunnen maken in deze tijd.

Duurzaam inzetten van hardware en de commercie laten voor wat het is. Informeren, maar bovenal laagdrempelig en voor een ieder toegankelijk handelen

Ik hoop u spoedig te zien of te horen, want we zijn bereikbaar 24/7 Di en Wo wekelijks fysiek aan de Apollo 25 van 1300-1700 uur, of op afspraak aan het vestigingsadres Zalm 7, Hellevoetsluis. Onze nrs? 0181-750714 en bgg 06-28.92.72.99 ( van 10.00-22.00 uur zo t/m ma).

teamleider/voorzitter Linux Kennis Computer Centrum (LKCC) Wim landmeter

Penningmeester/ 2e secretaris : W. Heijdacker

secretaris G.A.L.M van Os

Email: linuxkcc@gmail.com

Webruimte: http://st-linuxkcc.urubin.nl