Na afsluiting van het jaar 2020 begint het nieuwe jaar 2021 al gelijk rommelig. Corona! Thuiswerken en schoolonderwijs op afstand. De lockdown werpt echter steeds meer tegenstand op. 

Ook wij staan geheel in de startblokken om hulp te verlenen waar nodig en dan spreek ik over computer en verbinding- problemen. Dat die problemen er zijn is zeker duidelijk gemonitord vanaf mijn plaats achter de PC.

 Veel vertrouwde gezichten mis ik in het dagelijks leven. Hoe dat komt? Deze mensen zijn in het geheel niet digitaal ingesteld. Ja, ze hebben de noodzakelijke apparatuur en verbinding, echter hoe ze het gebruiken bepaalt of ik deze mensen zie. 

We hebben het over mensen van 60+! Een smartphone? Sommige hebben er een, maar beveiliging ? Voorzien van messenger, whatsup een bank app en meerdere tabbladen. Onoverzichtelijk en voor de personen in kwestie een onneembare vesting van IT geweld. “Je kan er ook mee bellen, maar hoe moet dat? ” Wifi, bundel, wat is dat? Beeldbellen is ook mogelijk echter hoe dat moet is voor de meeste niet weggelegd. Zie hier de praktijk!

Ook beschikken de meesten nog wel over een PC, veelal nog met Windows uitgerust maar dan wel een oude versie. (XP zie ik nog regelmatig) Gek genoeg denkt iedereen dat dit nog veilig kan. Het Linux Kennis Computer centrum blijkt dan toch nog uitkomst te kunnen bieden. Want onbeschermd het internet op en bankzaken gaan doen is nu niet echt slim. Helaas is verandering noodzakelijk maar dat dit een klap geld kost is nu NIET nodig. wat wel ontbreekt is de kennis van een computer en de protocollen en begrippen. Op onze wekelijkse bijeenkomsten komt dit regelmatig aan bod. (We starten weer in februari 2021)

Nu proberen wij van het LKCC een ANBI (algemeen Nut Beogende Instelling) stichting te maken, maar de notariskosten zijn erg hoog. Een inzamelingsactie die vorig jaar is gestart heeft nog niet zo veel opgeleverd. 

Dus wilt u wat doneren? Graag! We hebben een bedrag nodig van € 520,– dus als u iets wilt storten? Uw bijdrage is van harte welkom op bankrekening nr NL46 ABNA 0628 2125 69  onder vermelding van oprichting LKCC notariskosten rek nr tnv W.H. Landmeter

Ondertussen hebben wij 12 laptops uitstaan bij particulieren voor thuis onderwijs, zijn er 4 PC’s in gebruik aan de Apollo 25 buurtkamer. Ook zijn er nog 2 beamers voorradig, 1 grote tv voor presentaties op hetzelfde adres. En nog is er een voorraad van 8 werkende uitlever klare PC’s ( die we willen schenken aan recreatiezalen voor ouderen). 

Tevens staan we klaar om een verbinding aan te leggen bij particulieren, inregelen en uitleg van PC’s en andere multimedia apparaten. En we zorgen voor oplossingen mocht er iets mis gaan met de PC. Software en besturings-systeem is gratis en kan geheel tegelijkertijd met Windows draaien, want de data blijft bewaard mocht u uw pc omgebouwd willen hebben. Alles blijft mogelijk, bankzaken, sociale media en nog veel meer. het grote voordeel is dat u geen moeilijke handelingen meer hoeft uit te voeren, geen onderhoud hoeft te plegen noch een virusscanner behoeft te plaatsen. Klik en het werkt! Hoeft uw kleinkind niet langer de communicatie te verzorgen 😉

Maar we willen nog meer doen! Scholieren een goede gratis laptop, scholen voorlichten over open source en zo een besparing op licenties verwezenlijken. De koppelverkoop in het onderwijs een halt toeroepen en zo de kosten per leerling terugdringen met 90%. Startende ondernemers voorzien van de noodzakelijke (gratis ) software en bruikbare apparatuur. Geven van voorlichting mbt internet veiligheid en software oplossingen. 

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0181-750 714 voor meer informatie. Maar ook voor spoedjes rukken we uit! Data kwijt? Virus besmet? Een installatie van een printer?  Natuurlijk blijft u de baas over uw apparatuur. Bedenk echter wel dat onze dienst gratis is, maar we wel reiskosten rekenen. Deze kosten mag u als gift aftrekken van de inkomstenbelasting, u krijgt dan ook een bonnetje. En wat krijgt u terug? 

Een besparing op aanschaf van een nieuwe computer, een snelle gebruiksvriendelijke, veilige computer waar u alles mee kan doen zonder de technische bla bla. 

Vandaag bellen? Morgen al probleemloos internetten en computeren! Het jaar kan niet mooier beginnen vindt u niet?

Teamleider LKCC

PS, We doen nog meer klik hier voor een overzicht