Hellevoetsluis, 17 februari 2021,

Door Dr.Snuggles.

De verwarring is compleet, avondklok uit of toch weer aan. we zijn nog steeds veroordeeld tot het werken met de PC en de lockdown gaat onverminderd door. Virussen en dan de computervirussen, die vieren hoogtij. Ik heb al de nodige godslasteringen gehoord bij diverse gebruikers.

Nu hebben wij geen last van virussen en malware, we werken met Open bron. De Root is beschermd met een wachtwoord. Nu het u al gaat duizelen van de termen die verband houden met gebruiks informatica zal ik maar snel ophouden en overgaan tot even gezellig “bijbabbelen” van de gebruikers.

Het LKCC is op 2 maart stichting ( Yeahhh), we kunnen dan eindelijk los gaan en we gaan toch echt een grote broek aantrekken. We hebben veel te doen in weinig tijd. Wat te denken van ICT bewustwording? Laat ik het even zo zeggen met een oude reclame slogan van een bekend instant soepmerk. KUNNEN JULLIE NOU HELEMAAL NIETS ALLEEN? Achter of voor het beeldscherm gebeurt veel, gesprekken worden gevoerd met de “beeldtelefoon” maar opa blijkt ook nog eens een boekhouding te doen op windows XP. “Ik zit niet op internet met die computer hoor”, ” Dit programma doet het niet op Windows 10″ . Bestaat er niets anders voor mij of iets soortgelijks? Gelukkig kan ik deze opmerking pareren en wijs hem op een OB programma genaamd home-bank. Een demootje verder en de gebruiker is om. Werkelijk wat is dat snel en fijn werken, geen Engelse termen en gewoon in de Moerstaal! 

Dat is natuurlijk niet het enige wat wij doen, adviezen geven aan senioren. Wat te denken van de overschatte junioren die heeeeel veel verstand hebben van de computers? Dit valt in de praktijk erg tegen. Goed, ze kunnen het apparaat bedienen , maar veiligheidsinstellingen hebben geheimen voor ze en natuurlijk het gebruik. Een extra lesje kan natuurlijk geen kwaad, maar zonder uitzondering zeggen ze er verstand van te hebben. 10 proefvragen verder blijkt een ieder te zakken voor zijn proefexamen. 

Wat is een URL?

URL staat voor Uniform Resource Locator en is het adres van een bestand op internet

Wat is de taak van een ROUTER?

Met een router kun je twee computernetwerken met elkaar verbinden

Wat betekent LI-FI?

Light -Fidelity ( licht verbinding )

Wat betekenen de letters OS?

Open Source ( open Bron)

Wat betekenen de letters WPA?

WIFI Protected Acces ( Wifi beveiligings-sleutel)

Hoe stel je een WIFI verbinding in?

Men zoekt de zender op en vult de code in op een apparaat

Wat is het verschil tussen formatteren en partioneren?

Partioneren= een harde schijf indelen in gedeelten, daarna worden deze gedeelten geformateerd voor het juiste doel. Fat, NFTS en EXT4

Welke besturings-systemen ken je en wat voor apparaat gebruiken ze?

Macintosh, Windows, Ubuntu voor PC/laptop Draagbare apparaten maken gebruik van Android

Aan welke voorwaarden moet  een veilige website voldoen?

Begint met HTTPS, en is voorzien van een beveiligingscertificaat 

Wat is het verschil tussen 4 K en HD tv?

Dit gaat over beeldscherpte, deze loopt bij HD (High Definition) tot maximaal 1280 x 1024 pixels ( Beeldpunten) terwijl 4 K tot 3840 x 2160 pixels gaat

Als u deze termen feilloos kan beantwoorden kunt u ons toch nog wel nodig hebben. Vraag het gerust. We doen niet alleen aan bewustwording, maar die mogelijkheden mogen er best uit springen. Niet alleen een leuke hobby, maar ook uitermate functioneel gebruik kent deze apparatuur.

In Maart 2021 zijn we stichting, en zoals ik al zei, we gaan damn echt los. Opleiden van informatica personeel op LBO, MBO en HBO niveau. Aanleggen van thuis verbindingen, bouwen van websites, het uitvoeren van een radio dan wel TV station. repareren van computers en toebehoren ( monteur). Daarbij gaan we computers weggeven aan scholieren, ouderen en startende bedrijfjes. Openbare communicatiepunten in het sociale domein oprichten. Natuurlijk kost dat geld, maar met ons unieke concept en natuurlijk ons aanstaande hostingpunt kunnen we wat we zeggen ook waar gaan maken.

In maart hopen we weer open te gaan en wel 2 middagen in de week. Op dinsdag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur, aan de Apollo 25, 3225Tb Hellevoetsluis. 

Dan gaan we rustig van start met ons internet-café. Het draait om ontmoeten van andere personen, gezelligheid en uitwisselen van ideeën maar ook het oplossen van problemen. Desgewenst repareren we een computer (!) en geven we voorbeeld demonstraties inzake internetveiligheid en hobby. Natuurlijk staat het u geheel vrij ook de belastingaangifte te gaan doen op onze snelle en veilige machines.

Heeft u ons nodig? Dan kunt u natuurlijk ook even bellen voor meer informatie, want we doen het GRATIS maar NIET VOOR NIETS!

Analoge mensen bellen met 0181-750714 / 06-28.92.72.99 van ma t/m zo 12.00 uur tot 22.00 uur. De digitale mens bereikt ons op: linuxkcc@gmail.com, op SKYPE: fam.landmeter1 en op telegram, de LKCC groep.