Hellevoetsluis, 11 maart 2021

door Dr.Snuggles,

Geachte aangeslotenen van Fijn je te zien !

Heden begon mijn digitale communicatiemiddel te piepen en op te geven dat er een bericht was, en ja dat bericht was er en ook nog een heel hoopvol positief bericht. darr houden we van.

Net als ik en u vinden we de beperkingen in deze Corona tijd echt niet leuk maar met respect voor de medemens die het niet belangrijk vind en mensen die vallen onder de risico groep(en) sluiten we maar een mooi compromis. In april willen we weer van start gaan met de FIJNJETEZIEN – terassen en dat kan CORONA-proef.

Wat is dat nu dat terras? Eigenlijk niets anders dan een gezellige koffie-ochtend, maar met een doel om nuttige en prettige informatie onder de aandacht te brengen. Niet iedereen leest kranten en deze website. Daarom maken we gebruik van de Hellevoetse Geruchtendienst (HGD). Hieronder worden de netwerkjes verstaan en de mond tot mondreclame van mensen die te maken hebben met het FJTZ project.

We geven lezingen over beweging en stellen de initiatiefnemers aan u voor. Niet alleen op de basis locatie ( cultuurhuis) maar ook in buurthuizen en kamers. Maar niet alleen beweging komt aan de orde, wat te denken hoe de vuilopruimers ontstaan zijn? En de voedselbank? Hier worden de zaadjes geplant voor belangrijke gebeurtenissen voor de senior, de jeugd blijft wat achter maar met een jonge hond in ons midden die zelf onder deze doelgroep valt gaat het FJTZ een 2e versnelling in.

We zoeken buurtverbinders die de FJTZ-terassen laten bevolkingen met interessante weetjes, ideeën en ook. Daar hoef je niet oud en wijs voor te zijn! Wel creatief en mondig. Dus weet u iets of uw zoon en dochter, gooi het in de groep ( en het liefst op zo’n FJTZ-teras ) Dan komen we ergens en brengen wij weer positief nieuws in deze saaie tijden waar niets kan en mag. Tegen eenzaamheid! oplossingsgericht en om het leven alternatief en leuker te maken. We blijven hopen! 

  • Zo kan ik verklappen dat een nieuwe stichting bezig gaat om jeugd op te leiden in computervaardigheden, dit om u ter wille te zijn bij problemen in deze tijd met de computer.
  • Zo gaat er een openlucht buurthuis ontstaan in de Kooistee, geheel Coronaproef en toekomst bestendig
  • Een nieuwe activiteit die je niet zou verwachten, U wilt een relatie? En niet via het internet? Wij gaan het analoge dan een beetje terug brengen maar op een locatie die je niet zou verwachten en met een 2 wekelijkse regelmaat.
  • Ook de zelfredzaamheid van de nieuwe gemeente Voorne wordt getoetst, want Brielle is niet Hellevoetsluis en ook niet Westvoorne! Maar mensen blijven verschillend en ook de belangen. Dat leggen we bloot en zo maken we het ouderwets gezellig.
  • Een free-run baan in Hellevoetsluis ( en andere steden) die niets kost maar een bewegings- explosie gaat geven aan de jongeren.

Kortom wij willen los en gaan los, maar niet zonder u en wat we nu nog beter doen is luisteren! daarbij relativeren en u met respect benaderen. We zijn er voor jong en oud, met raad en daad. Oude wijn in nieuwe zakken maar met het oog op de toekomst en de leefomgeving.

Doet u mee?

Ideeën en opgeven? doe het analoog per telefoon, want u krigt een levend mens aan de lijn die zijn belangstellend oor te luisteren legt.

st Push Telefoon: 0181 316 688 ( of email info@fijnjetezien.nl